Daum: "Blessure Stenman komt door beroerde grasmat"

Fredrik Stenman, verdediger van Club Brugge, raakte gisteren in het competitieduel tegen KV Kortrijk zwaargeblesseerd. Bij de voormalig speler van FC Groningen scheurde een achillespees af. Volgens Brugge-trainer Christoph Daum is de beroerde grasmat in Brugge de oorzaak.

Kort voor rust ging Stenman ineens tegen de grond en hij schreeuwde het uit van de pijn. Met een gescheurde achillespees verliet de Zweed vervolgens het veld. De vraag was achteraf of Stenman wel had mogen spelen tegen Kortrijk, aangezien hij twee dagen ervoor ook al klachten had.

Daum wil hier echter niets van weten en geeft het beroerde speelveld in het Jan Breydel Stadion, de thuisbasis van Club Brugge en Cercle Brugge, de oorzaak. "Of we een medisch risico namen? Het echte risico is het veld. Dat is een akker. Een boer durft er zijn koeien niet op te sturen uit angst dat ze hun benen zullen breken", aldus Daum.

De trainer vraagt zich verder af of zijn ploeg komende donderdag in de Europa League-return tegen Hannover 96 in eigen huis wel voluit moet gaan om de 2-1 achterstand goed te maken. "Misschien is het wijzer om alles op de competitie te zetten, want we hebben veel te verliezen. Als je ziet hoeveel spelers ik nog over heb, dan spelen we Russische roulette als we nog meer wedstrijden moeten spelen in Europa."

Daum kan overigens op korte termijn verbetering van het veld verwachten. Club Brugge liet mede naar aanleiding van de zware blessure van Stenman weten dat er binnen twee weken een nieuwe grasmat zal liggen in het Jan Breydel Stadion.