Van Hanegem heeft begrip voor Guidetti

Willem van Hanegem is vergevingsgezind. De oud-Feyenoorder neemt het John Guidetti niet kwalijk dat hij na zijn doelpunt zijn shirt uittrok en daarvoor zijn tweede gele kreeg.

Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ronald Koeman was zaterdagavond woest op John Guidetti, die een strafschop raak schoot, daarna zijn shirt uittrok en zijn tweede geel kreeg. Ik snap die woede wel, maar ik kan ook begrip opbrengen voor wat Guidetti deed. Het was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen, het was een ontlading, hij ging helemaal uit zijn dak."

"Dom natuurlijk, maar moet je je voorstellen dat je elke week de druk van een heel stadion voelt", vervolgt Van Hanegem. "Want als het bij Feyenoord even niet loopt, dan kijkt iedereen naar Guidetti. En hij doet het ook nog eens elke keer. Ik denk dat we hem dit moeten vergeven, ook Koeman moet hem kunnen begrijpen. Die jongen is pas 19 jaar en toch al zeer volwassen."

"Ik denk dat hij, mits hij zichzelf blijft, een grote carrière tegemoet gaat. Hij scoort, maar voetbalt ook goed mee. En als belangrijke extra kwaliteit voelt hij het drommels goed aan als een ploeg iets nodig heeft. Als het niet loopt, en er iets moet gebeuren. Dan gaat hij met het publiek aan de gang en geeft hij het signaal dat de ploeg iets extra's moet brengen"
, besluit de columnist.