Boksers slaags tijdens persconferentie

De Britse boksers Dereck Chisora en Davis Haye hebben tijdens een persconferentie in Duitsland klappen uitgedeeld. Chisora en zijn trainer zijn gearresteerd, van Haye ontbreekt ieder spoor.

Chisora was in Duitsland voor de zwaargewicht-titelstrijd tegen Vitali Klitschko, die hij verloor. Haye moest vorig jaar zijn meerdere erkennen in de Oekraïner en was aanwezig in het kader van werkzaamheden voor een tv-station. Haye is van plan Klitschko's broer Wladimir uit te dagen.

De manager van de Oekraïnse broers gaf tijdens de persconferentie evenwel aan dat ze het 'gehad hebben' met Britse boksers en de blik op andere landen willen richten. Chisora zou volgens de zaakbehartiger wel alles hebben gegeven tijdens het gevecht, maar Haye kwam niet verder dan het excuus dat hij zijn teen had gebroken, aldus de manager.

Chisora vroeg vervolgens herhaaldelijk aan Haye hoe het met zijn teen ging, waarop Haye Chisora voor loser uitmaakte. Dat kon Chisora niet hebben, en hij verliet het podium om Haye een pak slaag te verkopen. Haye verdedigde zich met een camerastatief. Zijn eigen manager die de boel wilde sussen verliet de zaal met bebloed gezicht.