CDA'er opent ook 'stigmatiserend' meldpunt

Een Eindhovens gemeenteraadslid van het CDA, Ibrahim Wijbenga, heeft het 'Meldpunt overlast PVV' (MOP) opgericht. Mohamed Bourik en Quinten Weeterings die ook meewerken aan dit initiatief, willen op deze wijze reageren op het meldpunt van de PVV dat klachten over MOE-landers verzamelt.

De oprichters willen met het meldpunt een signaal afgeven waarvan zij hopen dat het de vermeende stigmatisering van MOE-landers en andere groepen moet neutraliseren. "Meld de overlast die de PVV-vooroordelen veroorzaken. Je helpt ons land ermee, en ook jezelf", aldus  Mohamed Bourik, Quinten Weeterings en Ibrahim Wijbenga, die vinden dat zij hun sporen wel hebben verdiend in het oplossen van sociaal maatschappelijke problemen.

Volgens Wijbenga, die het meldpunt op persoonlijke titel opent, staat het meldpunt los van zijn CDA-lidmaatschap. Daarmee was het voor zijn fractiegenoten in Eindhoven verder ook in orde.

De site die in diverse MOE-talen is te bekijken kwam afgelopen vrijdag online. Hoeveel klachten het MOP-meldpunt van de CDA'er al binnen heeft gekregen is nog niet bekend. Wat de CDA'er met de verzamelde MOP-gegevens gaat doen is ook nog ongewis.