Sterren herdenken Houston op uitvaartdienst

Whitney Houston wordt zaterdag herdacht tijdens een uitvaartdienst in de New Hope Baptist Church in Newark, de kerk waar ze als kind zong. Onder anderen Alicia Keys en Stevie Wonder hebben een muzikaal eerbetoon gebracht.

Acteur Kevin Costner, de tegenspeler van Houston in de film The Bodyguard, vertelde tijdens een korte toespraak dat Houston in staat was haar twijfels te overwinnen en grootsheid te bereiken. Ook roemde hij haar opvallende talent.

Houstons peettante Aretha Franklin zou eigenlijk zingen, maar liet verstek gaan omdat ze ziek was. Ook Bobby Brown, de ex-man van de zangeres, was er even. Hij kwam binnen toen de dienst begon, liep naar de kist en raakte die even aan. Inmiddels is Brown weer vertrokken.

Houstons fans kunnen niet persoonlijk afscheid nemen van de zangeres, maar de dienst is live te volgen op internet.

Whitney Houston overleed vorige week zaterdag op 48-jarige leeftijd, aan de vooravond van de Grammy Awards. Ze werd gevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills.

Over de doodsoorzaak doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou Houston zijn gestorven aan een combinatie van het antidepressivum Xanax en alcohol. Het feit dat ze in een badkuip is gevonden, wijst erop dat ze mogelijk is verdronken. De officiële doodsoorzaak wordt pas bekend na toxicologisch onderzoek. De uitslag daarvan wordt over vier tot zes weken verwacht.

Houston wordt volgens Amerikaanse media zondag begraven in Fair View Cemetery in Westfield, waar haar vader ook ligt.