[Bundesliga] Dortmund en Gladbach maken geen fout

In de titelstrijd hebben Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach geen misstap begaan. Beide ploegen wonnen hun uitduel. Dortmund won op bezoek bij Herths BSC met 0-1, terwijl Mönchengladbach met 1-2 bij 1. FC Kaiserslautern won.

Dortmund ging op bezoek bij Hertha BSC. De regerend landskampioen had moeite om de defensie van de stugge Berlijners te slechten, maar had aan een treffer van het talent Kevin Grosskreutz voldoende. De middenvelder trof in de 66e minuut doel. Dortmund blijft door de nipte zege voor minimaal een week de koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kan rustig achterover leunen en kijken hoe achtervolgers Bayern München en Schalke 04 het er dit weekend van afbrengen.

Het uitstekend presterende Gladbach kende een bliksemstart in het Fritz Walter Stadion. Al na een kwartier stonden de bezoekers op een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij treffers van Patrick Hermann en Juan Fernando Arango. Kaiserslautern kwam in de tweede helft via Leon Jessen nog wel terug tot 2-1, maar daar zou het uiteindelijk bij blijven. Gladbach blijft door de overwinning in het spoor van de koplopers. De ploeg staat derde en heeft drie punten minder dan koploper Dortmund.

Leverkusen kende geen enkele moeite met de ploeg van trainer Jos Luhukay. De Champions League-deelnemer kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via aanvaller Stefan Kiessling. Vijf minuten na rust kwam Augsburg nog wel verrassend op gelijke hoogte via Ja-Cheol Koo, maar tien minuten later stelde Leverkusen alweer orde op zaken. Gonzalo Castro, opnieuw Kiessling en Andre Schürrle brachten de thuisploeg uiteindelijk een ruime overwinning.