Villas-Boas: "Natuurlijk een slecht resultaat"

Chelsea blameerde zich zaterdagmiddag in eigen huis door met 1-1 gelijk te spelen tegen Birmingham City. Trainer Andre Villas-Boas was echter niet helemaal ontevreden.

De positie van de Portugees komt steeds zwaarder onder druk te staan. Chelsea wist vandaag voor de vierde keer op rij niet te winnen, waardoor de ontevredenheid toeneemt. Ook vandaag in de vijfde ronde van de FA Cup was het pover wat de Londenaren lieten zien. Birmingham, dat uitkomt in de Championship, stond zelfs lange tijd op voorsprong.

"Natuurlijk was het een slecht resultaat, maar het was een uitstekend optreden van ons in de tweede helft", vond Villas-Boas na afloop tegenover Sky Sports. "Het team probeerde om het tweede doelpunt te vinden. Het geeft ons een nieuwe kans bij Birmingham om toch door te gaan in dit bekertoernooi."

De voormalig trainer van FC Porto had ook complimenten over voor de tegenstander. "Normaal speel je tegen een ploeg die dezelfde verlangens en ambities als ons heeft. Birmingham had dat vandaag ook en haalde motivatie uit het doelpunt. Dat inspireerde ze om uiteindelijk gelijk te spelen."