ALDI introduceert eigen smartphones

Apple, Samsung en HTC hebben er een concurrent bij. Supermarktketen ALDI komt namelijk met smartphones van eigen merk. Deze zullen in de eigen winkelketen worden verkocht en vallen allemaal onder de 'Wolfgang'-noemer.

De toestellen zullen gefabriceerd worden door het Nederlandse Ambiance Technology, een bedrijf dat al enkele jaren elektronica in Azië laat maken.

Er staan momenteel drie modellen op de planning. De eerste is voornamelijk gericht op social messaging en werkt niet op Android. Dit dual-sim model is voorzien van een volwaardig QWERTY-toetsenbord en zal vanaf 22 februari in de winkels liggen met een prijskaartje van 49,99 euro.

Later in 2012 zullen er nog eens twee dual-sim modellen in de schappen komen te liggen, die wel voorzien worden van Android. De goedkoopste variant daarvan met een 2,8-inch scherm moet minder dan 100 euro gaan kosten. Voor dat bedrag kan men nu ongeveer 0,15 keer een iPhone 4S van concurrent Apple kopen.

Het duurdere model heeft een groot 4,3-inch scherm, een snellere processor en twee camera's. De prijs van het ALDI-smartphonevlaggenschip moet ruim onder de 200 euro liggen.