'Dagen Ranieri bij Inter lijken geteld'

Internazionale verloor gisteren opnieuw kostbare punten. De ploeg leed in eigen huis een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bologna. De directie van Inter lijkt het compleet gehad te hebben met trainer Claudio Ranieri.

Er gaan zelfs al geruchten dat deze week zijn ontslag bekend zal worden gemaakt. De namen van Fabio Capello en Figo gaan rond als mogelijke opvolger van Ranieri. Capello legde onlangs zijn functie als bondscoach van Engeland neer. De Engelse bond besloot John Terry de aanvoerdersband af te nemen en daar kon Capello niet mee leven.

Figo is oud-speler van Inter. Hij speelde van 2005 tot 2009 vier seizoenen voor de ploeg en sloot er na het seizoen 2008/09 zijn actieve voetballoopbaan af. Hij sprak in september al eens met de directie van Inter over een mogelijk dienstverband, maar destijds werd er voor Ranieri gekozen.

Volgens Corriero dello Sport is ook Roberto Baggio een kanshebber om de nieuwe trainer van Inter te worden. Baggio, die vandaag 45 jaar is geworden, behaalde onlangs zijn benodigde certificaat om als hoofdtrainer aan de slag te kunnen.