'Mishandelaars postbode bekenden van politie'

De twee mannen die dinsdagmiddag in Tilburg een postbode hebben aangevallen, zouden bekenden zijn van de politie. Dit heeft de betrokken postbode, die anoniem wenst te blijven, aan FOK! verklaard. Als verklaring voor de mishandeling gaf het tweetal aan dat de 24-jarige postbode tegen hun auto zou hebben geschopt. 

Het tweetal zou ook op het politiebureau agressief gedrag hebben vertoond. "Toen wij op het politiebureau zaten zijn de twee mannen opgepakt en ze zijn daar in de cel gezet. Ik heb aangifte gedaan en mijn collega heeft een getuigenverklaring gedaan. Ondertussen brak het tweetal de halve cel af en maakte veel kabaal", aldus de postbode.

De bewuste dinsdagmiddag
De postbode geeft aan dat hij extra moest werken vanwege een reorganisatie op het sorteerkantoor. Samen met een collega liep hij die middag een bezorgronde. Zijn collega had vanwege een onhandige sortering door een derde collega op het sorteerkantoor moeite met het vinden van de juiste post. 

Dat laatste schoot bij een bewoner van een flat blijkbaar in het verkeerde keelgat. "Een hele vervelende man viel mijn collega lastig, omdat de post daar altijd verkeerd gedaan wordt. Tot vervelens toe wou hij zijn punt maken. Op dat moment kwam ik er aan, omdat ik net klaar was met het bezorgen van mijn stuk. Ik zag dat ze het moeilijk had met die man en schoot te hulp en legde uit dat alles nu mis gaat vanwege de veranderingen en het feit dat het onze wijken niet waren."

Met die uitleg nam de buurtbewoner geen genoegen. "Toch bleef hij door gaan met vervelen en zelfs proberen de post af te pakken. Ik heb hierop driemaal gevraagd of hij nu eens rustig wil doen omdat we aan het werk waren en probeerden zo goed mogelijk te bezorgen. Na de derde keer gaf de man een klap met vlakke hand in het gezicht. Hierop strompelde ik naar achter en schreeuwde ik waarom hij dat deed. Ik ben namelijk absoluut niet agressief aangelegd, ik heb tijdens de woordenwisseling niet één keer gescholden. Niet veel later stormde een jongen naar beneden en kwam gerend uit het portiek, ik dacht dat hij de man in bedwang wou houden want hij kwam absoluut niet agressief over. Op het laatste moment springt hij alleen de lucht in en met een flying jumpkick probeert hij mij te trappen. Bleek het de zoon te zijn van de man en hij vroeg aan mij: 'wat doe je met mn vader'."

De postbode wist dekking te zoeken achter een auto. Zijn collega was ondertussen naar haar fiets gegaan en riep dat ze de politie ging bellen. "De mannen dropen af omdat ik me nog steeds verschuilde, de ene man ging terug het portiek in en de andere ging in een auto zitten. Met veel geluk zag ik in de verte een politiewagen rijden. Ik sprintte naar mijn fiets en ging als een dolle achter die politieauto aan. De twee mannen kwamen achter mij aan. Aangekomen bij die politieauto deed ik snel mijn verhaal, onderbroken door dreigementen van de mannen richting mij en richting de politie." Het tweetal werd ingerekend, en de postbode en zijn collega werden verzocht naar het politiebureau te komen om een verklaring af te leggen.