[EL] Uitslag Steaua Boekarest - FC Twente

FC Twente heeft goede zaken gedaan op weg naar de achtste finales in de Europa League. De ploeg van Steve McClaren won in eerste wedstrijd in de tweede ronde uit bij Steaua Boekarest met 0-1 dankzij een doelpunt van Ola John. Volgende week kunnen de Tukkers in eigen huis het definitief beslissen.

Steaua begon fel aan het duel dat op een slecht veld werd gespeeld, waardoor Twente in de beginfase van de wedstrijd niet in haar spel kon komen. De Roemenen wisten alleen via Leandro Tatu en Raul Rusescu mogelijkheden te creëeren, want veel slordigheden verhinderden meer gevaar voor het doel van Mihaylov.

Pas halverwege de eerste helft kon Twente wat uit de schulp kruipen en op aangeven van Leroy Fer kreeg Luuk de Jong een grote kans, maar hij raakte de bal maar half, waardoor de Roemeense doelman Ciprian Tatarusanu met de schrik vrijkwam. Even later bediende John zijn collega De Jong die werd vastgehouden, maar scheidsrechter Clattenburg weigerde de bal op de stip te leggen.

Na rust was Twente duidelijk beter en acht minuten na de pauze wist John via een fraaie stiftbal de 0-1 op de borden te zetten. Dit bracht de spelers van Steaua van hun stuk. De Roemenen speelden vervolgens weinig meer klaar, terwijl Twente uit de counters die volgden nog enkele malen gevaarlijk was. Geraldo was nog dichtbij de gelijkmaker, maar meer gevaar was er niet meer.