[EL] Uitslag Trabzonspor - PSV

PSV is er in geslaagd om het eerste duel met Trabzonspor, in het kader van de tweede ronde van de Europa League, met 2-1 te winnen. Na een furieuze start van de Eindhovenaren zakte het niveau van het duel in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau.

De openingsfase was in elk geval voor Trabzonspor, dat via Burak Yilmaz al snel voor het doel van keeper Andreas Isaksson stond. De Zweed pareerde de poging van de aanvaller echter door de bal over het doel te boksen. Ook daarna bleef PSV, dat ogenschijnlijk overdonderd was door de ambiance, onder druk staan. Toch waren het de Eindhovenaren die uiteindelijk de ban braken.

Na zes minuten wedstrijd joeg Tim Matavz de bal, op aangeven van Jeremain Lens, tegen de touwen en verstomde het gezang op de tribunes tijdelijk. Dit ging na de hervatting overigens weer in alle hevigheid verder. Toch waren de Turkse fans enkele minuten later opnieuw stil, nadat Ola Toivonen de 2-0 liet aantekenen. De Zweed werd bediend door Dries Mertens, waarna doelman Tolga Zengin voor de tweede keer binnen het kwartier kon vissen.

In het vervolg van de eerste helft oogde Trabzonspor onthutsend zwak, maar slaagde er toch in om de aansluitingstreffer te maken. Timothy Derijck speelde de bal in de voeten van Olcan Adin, die Isaksson vervolgens passeerde. In de slotfase van de eerste helft had PSV op 1-3 moeten komen, maar Matavz roerde de bal met de hand. Direct gevolg was dat de arbirter van dienst, de Duitser Felix Brych, niet anders kon dan de treffer afkeuren.

Na de pauze begon PSV minder furieus, waardoor ook slordig spelende Trabzonspor zich iets meer kon laten zien. De Turken probeerden vooral door het midden aan te vallen, maar de achterhoede van de Eindhovenaren stond prima opgesteld. Toch was net na bijna een uur spelen gelijk na een goede poging van Yilmaz. Isaksson hield zijn hoofd echter koel en tikte de bal naast.

Ook in het vervolg leek Trabzonspor steeds beter in de wedstrijd te komen en leed PSV vaker balverlies, dan eigenlijk nodig was. Daarmee leek het er op dat PSV zich bij de uitslag wilde neerleggen, aangezien zondag de competitiewedstrijd tegen FC Groningen op de rol staat. De wedstrijd kabbelde uiteindelijk naar het einde, aangezien de Turken niet bij machte waren om een tandje bij schakelen. De Brabanders vonden het allemaal prima, kregen nog wel kansen via Toivonen en Strootman, maar gescoord werd er niet meer.

Door de zege heeft PSV een goede uitgangspositie om het op 23 februari in eigen huis af te maken. Aan de statistieken ligt het in elk geval niet. In het Philips-stadion verloor de ploeg uiet de Lichtstad nog nooit van een Turkse ploeg.


Trabzonspor

1 - 2

PSV

 33' Adin
   6' Matavz
 11' Toivonen
 
 Gele kaart: Balci, Akgün, Kaçar (Trabzonspor)
 
Stadion: Hüseyin Avni Aker-stadion, Trabzon
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Felix Brych (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tolga
Celustka
Yumlu
Kaçar
Cech
Balci (Adrian/79)
Akgün
Colman (Alanzinho/46)
Adin
Altintop (Paulo Henrique/72)
Yilmaz
  Isaksson
Manolev
Derijck
Marcelo
Willems (Bouma/90)
Hutchinson
Toivonen
Strootman
Lens
Matavz
Mertens (Wijnaldum/79)