'Japanse developers verlaten Vita voor 3DS'

In de Japanse Nikkei-krant staat vandaag een artikel waarin gemeld wordt dat grote Japanse bedrijven projecten voor PlayStation Vita annuleren en development richting Nintendo 3DS schuiven.

PlayStation Vita heeft het op dit moment lastig in Japan waar 3DS wekelijks vele malen meer exemplaren verkoopt. Deze week verslaat PSP zelfs zijn opvolger (volledige cijfers verschijnen later vandaag op FOK!games). Voor een aantal developers is dit volgens deze geruchten reden om over te stappen van Vita naar 3DS.

Sony heeft inmiddels al gereageerd op dit gerucht, iets wat ze vrijwel nooit direct doen. Via Scott Rhode, Sony's senior vice president of Worldwide Studios, laten ze weten dat het bericht niet geheel klopt. Hij geeft aan dat er op dit moment gewoon veel developers werken aan Vita-games en er geen grote trend is van overstappende developers.

Wat Rhode wel erkent is het feit dat 3DS op dit moment een hot item is en er dan vast developers hun focus veranderen. Dat gebeurt volgens hem constant in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan de enorme hype voor iOS-games, of games voor Facebook, van een tijd terug. Toen waren er flink wat developers die zich daarop gericht hebben. Sony is echter niet ongerust en heeft alle vertrouwen in Vita.