Van Bommel legt de druk bij PSV

Mark van Bommel maakt volgend seizoen mogelijk zijn rentree bij PSV, maar heeft de druk nu bij de Eindhovense formatie gelegd. De middenvelder legt in een gesprek met voormalig voorzitter Harry van Raaij uit waarom hij dit doet.

Voor de winterstop waren Van Bommel en PSV met elkaar in gesprek over een mogelijke terugkeer van de speler, die in de periode tussen 1999 en 2005 in totaal 169 competitiewedstrijden speelde.

Tijdens dit onderhoud spraken beide partijen af na de winterstop verder te praten, maar PSV heeft niets meer van Van Bommel genomen. De oorzaak moet zeer waarschijnlijk gezocht worden in de mogelijke komst van Louis van Gaal, die als opvolger van de vertrekkende trainer Fred Rutten wordt genoemd.

Van Bommel en Van Gaal hebben een moeizame relatie, die er onder meer voor zorgde dat de middenvelder halverwege het seizoen 2010/2011 van Bayern München verliet en voor AC Milan ging spelen. Daarnaast gaf de speler ook aan niet voor PSV te kiezen, mocht Van Gaal inderdaad naar Eindhoven komen.


Van Bommel legt druk bij PSV (Foto: Pro Shots)