Politie: Auto ontvoerder achtervolgen kon niet

De agente het 5-jarige meisje dat donderdag in Oudenbosch werd ontvoerd als eerste aantrof, kon er niets aan doen dat de dader ontkwam. Dat valt maandag op te maken uit een verklaring van de politie. De achtervolging inzetten was onmogelijk, omdat ze te voet was. De politie meldde vrijdag nog dat het meisje werd gesignaleerd door agenten in een surveillanceauto.

De politievrouw van wie maandag sprake is zag een kindje uit een lichtblauwe auto stappen. Ze kon het kenteken van de wagen niet zien omdat de auto te ver weg stond. De agente zou via de portofoon wel direct hebben doorgegeven wat ze had gezien en in welke richting de auto wegreed. Collega's van de vrouw konden de wagen vervolgens niet meer vinden.

Districtschef van het politiekorps Midden- en West-Brabant Fred Stegman zei vrijdag dat agenten er eerst voor gekozen hadden de 5-jarige in veiligheid te brengen toen ze uit de lichtblauwe auto werd gezet. De ontvoerder zou zijn weggereden zonder dat de agenten het kenteken hadden kunnen noteren.