Ontvoerd meisje Oudenbosch vermoedelijk misbruikt

Het 5-jarige meisje dat donderdag werd ontvoerd in het Brabantse Oudenbosch is vermoedelijk seksueel misbruikt. Dat meldt de politie maandag na onderzoek. De dader is nog altijd spoorloos, evenals de lichtblauwe auto waarmee hij het meisje meenam.

De politie was de man donderdag op het spoor, maar liet hem gaan toen hij het meisje uit de auto liet stappen. Het kind was ruim een uur ontvoerd geweest. Tot nu toe was onbekend wat er in dat uur was gebeurd. De politie heeft nu mogelijk sporen van seksueel misbruik gevonden. Een rechercheteam van 25 agenten onderzoekt de zaak.

Een man die donderdagnacht werd aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering is maandag vrijgelaten. De 21-jarige man voldoet niet aan het signalement van de dader en wordt niet langer verdacht. Hij werd opgepakt na buurtonderzoek. De man wilde niet open doen, waarna de politie besloot de deur open te breken.

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden deze week aandacht aan de zaak. De politie roept getuigen op om zich te melden. Tot nu toe kwamen er tientallen tips binnen.