[Six Nations] Wales wint van Schotland

Het Millennium Stadium in Cardiff was het decor voor de ontmoeting tussen Wales en Schotland. Wales won het thuisduel met 27-13.

Schotland verloor vorige week van Engeland. De kritiek op het optreden van de Schot Dan Parks heeft de 33-jarige speler doen besluiten om niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale team. Wales zal deze campagne het verder moeten stellen zonder Bradley Davies. De Welshmen kreeg een schorsing van zeven weken opgelegd na een gevaarlijke tackle op de Ier Stephen Ferries.

De eerste helft was vooral verdedigend. De ruststand was dan ook 3-3 door twee strafschoppen. Wales kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Na een line-out van Schotland kreeg Jamie Roberts de bal en speelde de bal naar Alex Cuthbert die de try maakt. De conversie gaat tussen de palen en het staat 10-3.

Schotland had inmiddels een man minder op het veld na een gele kaart voor De Luca. Halfpenny profiteert en schiet de strafschop tussen de palen. 13-3. Wales profiteerde echt van een man meer en na een fout achterin van Schotland mocht Cuthbert de bal achter de achterlijn neerleggen. 20-6. Drie minuten later na de scrum voor Wales was het weer raak. Halfpenny bracht zeven punten op het bord en het duel leek gespeeld 27-6.

Na zestig minuten met vooral een overheersing van Wales kwam Schotland er doorheen en scoorden ze een try. Helaas werd deze afgekeurd door de arbiter vanwege knock on. Dit bleek achteraf onterecht. Een minuut later stond de try alsnog op het bord nadat een achterlijngevecht gewonnen werd door de Schot Laidlaw. Hij schoot ook de bal tussen de palen en bracht de stand op 27-13. Het was de eerste try voor Schotland in vijf wedstrijden.

Tweede helft was een stuk boeiender dan de eerste. Wales had het meeste balbezit en in de periode dat Schotland met een man minder op het veld stond heeft Wales het afgemaakt. Over twee weken kan Wales de ‘Triple Crown’ winnen als ze ook weten te winnen van Engeland. Het afgelaste duel tussen Frankrijk en Ierland wordt waarschijnlijk in maart ingehaald.