[DC] Kroatië in slotduel voorbij Japan

Kroatië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Davis Cup. In Japan werd met 3-2 gewonnen van het gastland. Ivo Karlovic bracht in de vijfde wedstrijd het beslissende punt binnen voor de Kroaten door Go Soeda met 7-6 (4), 6-1 en 6-4 te verslaan. Kei Nishikori had in de eerste enkelpartij op zondag de stand nog naar 2-2 gebracht. Hij was met 7-5, 7-6 (4) en 6-3 Ivan Dodig de baas.

Frankrijk nam in de ontmoeting met Canada zaterdag een 2-1 voorsprong. Julien Benetteau en Michaël Llodra waren met 7-6 (1), 7-6 (2) en 6-3 een maatje te groot voor Daniel Nestor en Milos Raonic. Zondag kan Jo-Wilfried Tsonga het beslissende punt binnenbrengen in Vancouver door Raonic te kloppen. Lukt dat niet, dan komt de beslissing uit het treffen tussen Benneteau en Vasek Pospisil.

Zaterdag bereikten ook Spanje, de Verenigde Staten, Tsjechië en Argentinië al de laatste acht. Argentinië neemt het in de kwartfinale van 6 tot en met 8 april op tegen Kroatië. De andere drie al gekwalificeerde landen weten nog niet wie hun tegenstander is.