Bobby Brown stort in op het podium

Bobby Brown is zaterdag ingestort tijdens een optreden. De zanger gaf enkele uren nadat bekend werd dat zijn ex-vrouw Whitney Houston was overleden een concert. "Ik hou van je Whitney", zei een geëmotioneerde Brown tijdens zijn optreden. Brown en Houston gingen in 2007 na een huwelijk van veertien jaar uit elkaar en hadden een dochter, Bobbi Kristina.

"Het is heel erg moeilijk om op dit podium te staan", vertelde de zanger tijdens de show in Mississippi volgens het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Toen Brown en zijn band New Edition een ballad zongen verliet hij in tranen het podium. De show werd kort daarna beëindigd.

Ook Mariah Carey laat weten dat haar hart gebroken is. "Ik ben in tranen en geschokt door de dood van mijn vriendin", twittert de zangeres die met haar het duet When You Believe zong. "Ze wordt nooit vergeten, ze had een van de mooiste stemmen ooit."

Ook Christina Aguilera reageert verslagen. "Er is weer een legende weg", aldus de zangeres. "Ze zal worden gemist."

Het levenloze lichaam van Whitney Houston is zaterdag gevonden in een hotelkamer in Los Angeles. De doodsoorzaak is nog niet bekend.