'Houston verdronken na overdosis medicijnen'

Whitney Houston is mogelijk verdronken nadat ze te veel medicijnen had ingenomen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. De zangeres is zaterdagavond dood gevonden in een bad op een hotelkamer in Los Angeles.

Er zijn geen illegale drugs of alcohol in de kamer gevonden waar Houston op 48-jarige leeftijd overleed. Wel zijn er voorgeschreven medicijnen aangetroffen. "Toen de hulpverleners kwamen was haar lichaam al uit het bad gehaald", vertelt een bron. "Een autopsie moet uitwijzen wat precies de doodsoorzaak is."

Volgens de familie komt de dood van Houston, die jarenlang kampte met een drank- en drugsverslaving, totaal onverwacht. Haar moeder Cissy Houston heeft een halfuur voor haar overlijden nog een telefoongesprek met de zangeres gevoerd. Ook zangeres Dionne Warwick, Houstons nicht, zou haar zaterdag nog hebben gesproken en niets vreemds aan Houston hebben gemerkt.

De zangeres was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards. Het evenement gaat door, maar wordt een eerbetoon aan Houston. Het lichaam van de zangeres is inmiddels naar een mortuarium gebracht.