[Premier League] Chelsea onderuit, Henry redt Arsenal

Arsenal is ten koste van Chelsea geklommen naar de vierde plaats in de Premier League. De Gunners boekten door een doelpunt van Thierry Henry in blessuretijd een benauwde 2-1 zege bij Sunderland. Chelsea ging met 2-0 onderuit bij Everton.

Na 25 wedstrijden hebben Arsenal en Chelsea beide 43 punten en een doelsaldo van plus dertien. Arsenal is door het aantal gescoorde doelpunten echter licht in het voordeel. De achterstand van de Londense clubs op koploper Manchester United bedraagt wel al vijftien punten.

Arsenal leek in het Stadium of Light op een nederlaag af te stevenen toen James McClean de thuisploeg twintig minuten voor tijd op voorsprong zette. Aaron Ramsey maakte echter een kwartier voor tijd gelijk, waarna Henry, die volgende week weer terugkeert naar New York Red Bulls, het verschil maakte.

Chelsea leed uit bij Everton al de zesde nederlaag van het seizoen. Steven Pienaar en Denis Stracqualursi scoorden voor de thuisploeg, waar John Heitinga de hele wedstrijd meespeelde. Het meegereisde publiek van Chelsea riep in de tweede helft massaal om het ontslag van trainer André Villas-Boas.

Chelsea onderuit, Henry redt Arsenal (Foto: Novum)