Fry niet tevreden over nieuwe Ferrari

De nieuwe Ferrari leek deze week tijdens de eerste drie testdagen niet vooruit te branden. De F2012 leek het tempo van de concurrenten niet bij te kunnen houden. De technische baas Pat Fry was niet tevreden, maar desondanks reed Fernando Alonso vandaag de snelste tijd.

"Ik ben niet gelukkig met waar we op het moment staan. Qua betrouwbaarheid doet de F2012 het prima en de snelheid is de auto in orde, maar in sommige bochten doet hij het niet zo best en er is gewoon nog veel ruimte voor verbetering," zei Fry gisteren tegen Autosport. "De basis van de auto is oké, maar we moeten met name met oog op de prestaties in de bochten nog veel afstellen en finetunen, en ik ben sowieso pas gelukkig als de auto op elk vlak goed functioneert en presteert."

Ferrari ontwierp voor dit jaar een meer agressieve auto die voor verbetering moest zorgen, maar ook coureur Felipe Massa was eerder deze week kritisch. "We hebben nog veel werk te doen," zei Fry hierover. Hij weet dat er net als bij een aantal andere teams deze winter nog veel werk wacht. "We willen de weinige testdagen die we hebben optimaal benutten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en dingen uit te proberen."