Familie drugscrimineel verbergt tonnen in cv-ketel

De familie van een veroordeelde drugscrimineel heeft honderdduizenden euro's verstopt in een cv. In de Venlose woning van de ouders van Dorie X. werd acht ton aangetroffen in de mantel van de ketel en in de behuizing van een rolluik. In totaal nam de opsporingsdienst FIOD 918.710 euro in beslag. Vijf mensen werden opgepakt.

Ongeveer 150 rechercheurs van de FIOD en de douane doorzochten in Venlo zeven woningen en drie garageboxen. Militairen werden ingezet om een bosperceel te doorzoeken. Ook drugs-, geld- en explosievenhonden maakten deel uit van de zoekploegen.

De arrestanten zijn de ouders, de partner, de zoon en een vriendin van de in België veroordeelde X. Er waren al langer aanwijzingen dat de familie van X. geld in bewaring had gekregen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij witwassen.

In het onderzoek naar het vermogen van de drugscrimineel zijn vorige week bij doorzoekingen in het Brabantse Deurne geldtelmachines, pistolen, boksbeugels en vlindermessen aangetroffen. Vorig jaar werd in een geheime bergplaats van een woning meer dan vier miljoen euro ontdekt.

Dorie X. werd vorig jaar januari in België tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij een mobiel amfetaminelaboratorium. Sinds december staat hij in Duitsland terecht vanwege de productie van amfetamine en betrokkenheid bij de cocaïnehandel.


Familie drugscrimineel verbergt tonnen in cv-ketel (Foto: Novum)