[DC] Haase waarschijnlijk toch in dubbel

Robin Haase neemt zaterdag in de Davis Cupwedstrijd tegen Finland waarschijnlijk ook het dubbelspel voor zijn rekening. De Nederlander hoefde vrijdag in zijn partij tegen Juho Paukku (6-1, 6-1, 6-1) zo weinig energie te verspillen, dat hij normaal gesproken de plaats van Jesse Huta Galung zal innemen.

"Ik durf wel te zeggen dat ik me nog fris voel", lachte Haase na de partij die nog geen anderhalf uur duurde. "Als dit een zware wedstrijd was geworden, zou het lastiger zijn geweest om ook zaterdag weer op te draven. Ik ben nu gewoon beschikbaar en zal gewoon spelen als het nodig is."

Haase zal gaan spelen aan de zijde van debutant Jean-Julien Rojer, met wie hij onlangs al dubbelde tijdens een ATP-toernooi in Zagreb. Met zijn simpele zege op Paukku zette Haase het Nederlandse Davis Cupteam op een 1-0 voorsprong. Ondanks de lage ranking van de Fin (656e), had de geringe tegenstand de nummer 54 van de wereld toch verbaasd. "Dit had ik niet verwacht. Ik hoefde eigenlijk niets anders te doen dan te wachten op zijn fouten."

Volgens Haase, die nooit eerder zo'n eenvoudige zege boekte in de Davis Cup, was zijn tegenstander bevangen door de zenuwen. "Hij oogde erg nerveus en was na drie games al kletsnat van het zweet. Ik had echt verwacht dat hij zijn strijdplan nog zou wijzigen, maar dat lukte hem niet. Het werd eigenlijk nooit een wedstrijd."