Hoe krijg je PSP-games op je Vita

Sony heeft in een blog uitgelegd op welke manier je jouw gedownloade PSP-games op je nieuwe Vita kunt krijgen. Deze uitleg betreft de digitale PSP-games, de UMD-games zijn helaas niet (goedkoper) over te zetten en moeten opnieuw digitaal gekocht worden.

Er zijn twee mogelijkheden om PSP-games uit de PlayStation Store op je Vita te krijgen. De eerste en gemakkelijkste methode is om op je Vita naar de PlayStation Store te gaan en de games dan te kopen en te downloaden. Dit kan enkel in een WiFi-netwerk, niet over 3G. 

De tweede manier is het downloaden van de games via je PlayStation 3 waarna je ze op je Vita kunt overzetten door middel van een USB-kabel. Hierbij moet je wel rekening houden met de beperkingen van dit systeem. PSP-games kun je op twee apparaten activeren, als je in het verleden zowel een gewone PSP als een PSP Go hebt gehad heb je pech.

Op dit moment zijn er 275 PSP-games beschikbaar voor je Vita en dit worden er steeds meer. Sony houdt de lijst up-to-date via hun PlayStation Blog welke je hier kunt vinden.