Filmtrailer naakte vrouw (29) vindt gretig aftrek

De film 'Thale' draait nog niet eens in de bioscopen, maar toch is de Noorse film nu al een van de meest besproken films van dit moment. In de onlangs vrijgegeven trailer is een naakte vrouw te zien. Het is echter geen gewone dame: de 29-jarige blondine heeft namelijk een koeienstaart.

Het verhaal gaat over twee schoonmakers van plaatsen delict die in een kelder op iets bijzonders stuiten. Hierin blijkt een zogeheten huldra te leven. Dit is een mythisch figuur in Scandinavië en heeft het lichaam en gezicht van een bloedmooie vrouw en een koeienstaart.

De hoofdrol wordt gespeeld door de 29-jarige Silje Reinamå. Ondanks de barre kou in Noorwegen had zij er geen enkele moeite mee uit de kleren te gaan. "Ik speel een huldra", verklaart ze. "Natuurlijk zou ik een broek kunnen dragen met een aangenaaide staart, maar dit zou niet echt zijn. Mensen verwachten nu eenmaal naakte huid te zien."

Sinds een kleine twee weken is een trailer van de film voorzien van Engelse ondertiteling en online gezet. Sindsdien hebben een kleine 500.000 mensen het filmpje bekeken. Regisseur Aleksander Nordaas is dolblij met het succes. De film, die op 17 februari in de Noorse bioscopen gaat draaien, zal volgende maand worden vertoond op het prestigieuze South by Southwest (SXSW) festival in het Texaanse Austin.


De bewuste trailer, met een naakte dame op 2.06 min...