Raad van Commissarissen Ajax stapt op

De Raad van Commissarissen van Ajax stapt donderdag vrijwel zeker op. Dat meldde de Volkskrant donderdag op basis van een ingewijde.

De positie van de raad zou onhoudbaar zijn nu Johan Cruijff door het hof in het gelijk is gesteld. De Raad van Commissarissen (Ten Have, Römer, Davids en Olfers) had Louis van Gaal voorlopig benoemd tot directeur zonder dat vijfde commissaris Cruijff dit wist. Cruijff en Van Gaal zijn elkaars rivalen. Ze denken anders over opleiding en voetbal. Het geschil leidde tot een slepende rechtszaak.

Het boterde al lange tijd niet tussen Cruijff en de overige raadsleden. Vanaf hun aanstelling, een half jaar geleden, ruziede Cruijff met de overige leden.

Update 12.32 uur

De Raad van Commissarissen van Ajax is opgestapt, zo weet Voetbal International via Twitter te melden. Hiermee vervalt ook de buitengewone aandeelhoudersvergadering die voor morgen gepland stond. De vijf blijven aan tot er opvolgers zijn gevonden die op brede steun binnen de club kunnen rekenen. Ajax wil Johan Cruijff wel graag behouden, maar dan in een andere rol.

'Raad van commissarissen Ajax stapt op'
'Raad van commissarissen Ajax stapt op' (Foto: ANP)