PVV opent meldpunt overlast Oost-Europeanen

De PVV heeft woensdag een meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen geopend. Iedereen met klachten over overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt kan er terecht, laat de partij weten.

De 'massale arbeidsimmigratie' leidt volgens de partij tot veel problemen. Het meldpunt zou een beeld moeten geven van de omvang van de overlast en de verdringing. "Want dan pas kun je daadwerkelijk naar goede oplossingen zoeken om deze knelpunten op te lossen", zegt PVV-Kamerlid Ino van den Besselaar.

Klachten worden volgens de partij vaak niet gemeld, omdat mensen denken dat er 'toch niets mee wordt gedaan'. De PVV benadrukt van begin af aan tegen de openstelling van de arbeidsmarkt voor Polen en andere Oost-Europeanen te zijn geweest.

Op de website van het meldpunt kunnen bezoekers onder meer aanvinken of er sprake is van parkeeroverlast, geluidsoverlast, dronkenschap of verloedering. Ook kan worden aangegeven of er sprake is van baanverlies. De resultaten van meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl moeten uiteindelijk worden aangeboden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD).