Gelegenheidsploeg KPN start niet op NK natuurijs

De gelegenheidsploeg van KPN gaat woensdag niet van start op het NK natuurijs in Emmen. De KNSB en de Vereniging Marathon Sponsors (VMS) hebben in overleg met de vier schaatsers en KPN daartoe besloten, meldt de schaatsbond dinsdagavond.

Dat de KNSB maandagavond de ploeg van marathonrijder Arjan Smit, langebaanschaatser Mark Tuitert en oud-schaatsers Erben Wennemars en Jochem Uytdehaage een licentie verleende, kwam op veel onbegrip bij de marathonploegen en hun sponsoren te staan. Zij waren bang dat de nieuwe ploeg alle aandacht zou opeisen. Normaliter moet een nieuwe ploeg voor 1 augustus een licentie aanvragen.

De schaatsers van de gelegenheidsploeg hebben volgens de KNSB begrip getoond voor het besluit. Zij gaan de komende dagen in de diverse schaatsklassiekers wel van start. Onduidelijk is nog of de ploeg van start gaat in de Elfstedentocht, mocht deze verreden worden. De Friesche Elfsteden moet hiervoor dispensatie verlenen, zo laat directeur sport Arie Koops van de schaatsbond weten.