Ajax-supporters tevreden met uitspraak

De Ajax-supporters zijn tevreden met de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. De voorgenomen benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom werd vandaag door het gerechtshof verboden op straffe van een dwangsom. "Johan heeft weer een wedstrijd gewonnen", aldus Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax over Cruijff, tegenover het AD.

De supportersvereniging had tezamen met een groep jeugdtrainers een kort geding aangespannen tegen het besluit van de vier commissarissen van Ajax. "Wij hebben 90.000 leden", zei Dekker. "Uit recent onderzoek bleek dat 77 procent van die leden achter Cruijff staat. Dit is goed voor de club. Ik hoop dat er nu snel rust komt."

Hij gaat ervan uit dat vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering het vertrouwen in de raad van commissarissen (RvC) wordt opgezegd, of dat de RvC voor die tijd vrijwillig opstapt. "De positie van de RvC is nu onhoudbaar geworden", zei Dekker die hoopt dat de posities bij Ajax de komende periode snel kunnen worden ingevuld. "Ik hoop dat de optie van Marco van Basten als directeur nog open is."