CAS schorst wielrenner Contador twee jaar

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft wielrenner Alberto Contador voor twee jaar geschorst. Aanleiding hiervoor is de positieve dopingtest die de Spanjaard in de Tour de France van 2010 aflegde. De zege in de koers zal nu naar Andy Schleck gaan.

Contador werd betrapt op het gebruik van clenbuterol. De Spanjaard beweerde dat dit kwam door het eten van besmet vlees. De Spaanse wielerbond accepteerde dit verhaal en sprak de renner vrij, waarop de internationale wielerunie UCI en het wereld antidopingagentschap WADA bij het CAS in beroep gingen. Contador kan nog beroep aantekenen tegen zijn straf. Hiervoor heeft hij dertig dagen de tijd.

De schorsing van Contador gaat met terugwerkende kracht in, waardoor hij op 6 augustus weer mag fietsen. De renner uit de Saxo Bank-ploeg won vorig jaar de Giro d'Italia, maar raakt deze zege nu kwijt aan Michele Scarponi. Het podium voor de Tour van 2010 bestaat nu uit Schleck, Denis Menchov en Samuel Sanchez. Robert Gesink klimt naar de vijfde plaats in die Tour.