Black Sabbath gaat door zonder drummer

Ozzy Osbourne en zijn collega's van Black Sabbath werken aan nieuw materiaal zonder drummer Bill Ward. Ward liet eerder deze week weten niet in Black Sabbath te willen spelen zonder 'normaal contract'. De bandleden kondigden in november aan dat ze na 33 jaar weer bij elkaar komen.

Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler laten via Facebook weten dat ze niet blij zijn met de beslissing van Ward. "We vinden het jammer via Facebook te moeten vernemen dat Bill niet mee wil doen aan de plannen van Black Sabbath." De drie bandleden gaan door met het opnemen van nieuwe nummers. "Onze deur staat altijd voor hem open."

Volgens Ward heeft de reden dat hij het 'onredelijke contract' niet tekent niets met geld te maken. "Als ik teken, verlies ik mijn rechten, waardigheid en reputatie van een rockmuzikant", zei de drummer. "Ik geloof in vrijheid en de vrijheid van meningsuiting."

Of Tony Iommi van de partij kan zijn bij de toer, die in de zomer van start gaat, is nog niet zeker. De gitarist maakte in januari bekend dat hij kanker heeft. De 63-jarige Brit liet weten dat de plannen van Black Sabbath voorlopig niet worden gewijzigd. De band geeft op 12 juni een optreden in de Rotterdamse Ahoy. Of er wordt gezocht naar een vervanger van Ward is nog onbekend.