[Six Nations] Overwinningen voor Frankrijk en Engeland

In het Stade de France is het eerste Six Nations duel van 2012 gespeeld.  Frankrijk versloeg Italië met 30-12. Vorig jaar stuntte Italië nog met een zege op Frankrijk. Op Murrayfield volgde het duel tussen Schotland en Engeland. De oudste rugbyinterland ter wereld werd ditmaal gewonnen door Engeland met 6-13.

Italië begon goed, maar na 21 minuten kreeg Frankrijk een vrije trap en door een fout in de verdediging van Italië kon Rougerie doorlopen en scoorde een try. Yachvili benutte de conversie en zorgde zo voor de 10-3 voorsprong. De ruststand was 15-6 na een nieuwe try van Frankrijk en een benutte penalty voor Italië.

In de tweede helft was Frankrijk duidelijk de betere partij. Mede door tries van Vincent Clerc en debutant Wesley Fofana kwam de eindstand op 30-12.

De eerste helft tussen Schotland en Engeland was alles behalve goed. Beide teams beginnen nerveus in de strijd om de Calcutta cup. Schotland had meer balbezit, maar tot de achterlijn van Engeland kwamen ze niet.Desondanks stonden de Schotten met 6-3 voor bij rust. Dan Parks benutte twee strafschoppen voor Schotland en Owen Farrell scoorde een strafschop voor Engeland.

Direct na de aftrap van de tweede helft scoorde Charlie Hodgson een try voor Engeland. Farrell benutte de conversie en het staat 6-10. In de 61ste minuut leek Schotland een try te scoren. De hulp van de videoscheidsrechter werd ingeroepen en besliste dat  de Engelsman Greig Laidlaw eerder de bal raakte dan de Schot Greig Leidlaw. Schotland heeft ook in de tweede helft meer balbezit, maar aanvallend doen ze er maar weinig mee. Farrell schoot nog een strafschop raak en brengt de eindstad op 6-13. Het is voor Engeland de 65ste keer dat ze de Calcutta cup winnen. Schotland wist de cup 39 keer te winnen.

Morgen komen in Dublin Ierland en Wales nog in actie.