[Premier League] Arsenal verpulvert Blackburn Rovers

Arsenal heeft vanmiddag een klinkende overwinning op Blackburn Rovers geboekt. Onze landgenoot trof drie keer doel, gaf twee keer een assist en zag na 90 minuten 7-1 op het scorebord staan.

Van Persie zette The Gunners na twee minuten al op voorsprong, nadat hij door Theo Walcott in stelling was gebracht. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Blackburn Rovers via Gamst Pedersen op gelijke hoogte, maar lang konden de bezoekers hier niet van genieten. Zes minuten later trof Van Persie opnieuw doel en ook deze keer was Walcott de aangever.

Nog voor de pauze stond het al 3-1, nadat Alex Oxlade-Chamberlain het beslissende tikje wist te geven. Het voorbereidende werk was echter van Van Persie, die opnieuw een dijk van een wedstrijd speelde. Vlak daarna kwam Blackburn Rovers echter met tien man te staan, nadat Gaël Givet een rode kaart kreeg na een zware overtreding op Van Persie. Onze landgenoot kon de wedstrijd gelukkig wel voortzetten.

Na de pauze wist de ploeg van trainer Arsène Wenger de overtal-situatie te profiteren en liep eenvoudig weg bij Blackburn Rovers. Mikel Arteta en opnieuw Oxlade-Chamberlain waren in het tijdsbestek van drie minuten elk een keer trefzeker. Nog eens acht minuten later maakte Van Persie zijn derde van de wedstrijd.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Thierry Henry, die ook nog zijn doelpunt wist mee te pikken.