Utrecht CS is mierenhoop van mensen

Op station Utrecht Centraal zijn zaterdag aan het begin van de middag meer dan duizend mensen gestrand die geen kant meer opkunnen. De NS kon de belofte dat de treinen ondanks de sneeuw gewoon zouden rijden, weer niet waarmaken.

De grote centrale hal van het station is een mierenhoop van mensen die niet weten wat ze moeten doen of waar ze heen moeten. Op het bord in de hal staat slechts één trein vermeld die mogelijk naar Almere gaat vertrekken. Op het platform waar de regionale bussen vertrekken staat het zwart van de mensen die hopen met de bus de stad kunnen verlaten.

Hoewel de NS aan het begin van de middag stelde dat er veel medewerkers op het station aanwezig zouden zijn om mensen te informeren, zijn er maar nauwelijks conducteurs of servicemedewerkers te vinden. Bij de balie staat een rij van tientallen mensen die smachten naar informatie. Eén conducteur die wordt belaagd bekent eerlijk 'het ook allemaal niet te weten' en 'al helemaal niets te kunnen garanderen'.

De winkeltjes en snackbars op het station draaien overuren. Veel mensen drinken koffie, die de NS gratis aanbiedt ter compensatie van het winterse reisleed.

Utrecht CS is mierenhoop van mensen
Utrecht CS is mierenhoop van mensen (Foto: ANP)