Zoektocht naar agent gestaakt

De politie heeft de zoektocht naar de vermiste agent in de bossen bij Beetsterzwaag gestaakt. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

De zoektocht naar de 30-jarige Friso Wouda leverde niks op. "De sneeuw maakt het er ook niet gemakkelijker op", aldus een woordvoerder van de politie. De politie is nog wel bezig om een aantal signalen en tips na te trekken. Op dit moment is er geen aanleiding om op een andere locatie te gaan zoeken.

De agent in opleiding wordt sinds dinsdagochtend vermist. De politie sloeg groot alarm omdat hij waarschijnlijk zijn dienstwapen bij zich heeft.

Update 18.03 uur
In een hotel in Zandvoort is zaterdagmiddag het levenloze lichaam gevonden van een politieman van het korps in Groningen. Dat heeft de politie laten weten.

De 30-jarige agent in opleiding Friso Wouda werd sinds dinsdagochtend vermist en heeft zichzelf waarschijnlijk van het leven beroofd met zijn dienstwapen.

De politie sloeg na zijn verdwijning groot alarm omdat hij niet kwam opdagen voor een nachtdienst maandag en bij zijn verdwijnen zijn dienstwapen bij zich had. Er kwam een grote zoekactie op gang in Groningen. De politie doet geen mededelingen over de achtergronden.

Het lichaam van de politieman werd rond een uur zaterdagmiddag ontdekt. Dat was even nadat in Friesland de zoektocht naar hem in de bossen bij Beetsterzwaag was gestaakt.

Zoektocht naar vermiste agent gestaakt
Zoektocht naar vermiste agent gestaakt (Foto: ANP)