"Profiteren van gehavend Ajax"

FC Utrecht kan zondag de eerste club zijn die Ajax in twee seizoenen vier keer verslaat. Mark van der Maarel ziet het wel gebeuren. Het is de eerste confrontatie sinds de korfbaluitslag in Utrecht.

"Wedstrijden van Utrecht tegen Ajax staan altijd op zich. Dat is in het verleden wel gebleken. In november nog wonnen we in een knotsgekke wedstrijd met 6-4 van hen. In oktober 2010 waren we zelfs met 2-1 te sterk in de Arena door twee benutte penalty's van Ricky van Wolfswinkel", vertelt Van der Maarel aan VI.

De verdediger denkt met zijn ploeg Ajax psychologisch te kunnen aanpakken. "We hebben laten zien dat we in Amsterdam kunnen winnen. Dat zal bij de spelers van Ajax vast nog in het achterhoofd zitten. Daarbij zijn zij nu redelijk gehavend en hebben ze de echte vorm niet te pakken. Hopelijk kunnen we daar van profiteren."

Van der Maarel is persoonlijk blij dat Jan Wouters het stokje heeft overgenomen van Erwin Koeman. "Koeman zag het niet in me zitten. Ik heb zelfs nog aan een verhuurperiode gedacht. Nu is dat niet meer aan de orde. Er wordt nu veel met me gesproken en ik maak weer mijn speelminuten. Voor mij was het dus een gunstige trainerswissel. Ik ben blij met de kansen die ik krijg en voel me goed."