Beau: Ik zakte door het ijs

Beau van Erven Dorens zegt figuurlijk door het ijs gezakt te zijn toen hij de matige kijkcijfers van zijn nieuwe SBS 6-talentenshow The Winner Is zag. Dit zei de altijd bescheiden presentator vrijdag in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door.

Hoewel de eerste aflevering van The Winner Is vorige week nog op een goede 1,1 miljoen kijkers kon rekenen, haalde Beau donderdag nog slechts 642.000 kijkers, een daling van 40 procent.

"Het was natuurlijk een tegenvaller en als je dan de cijfers te horen krijgt zak je door het ijs. Het was een topaflevering en ik was oprecht trots. We moeten de verwachtingen gewoon even temperen", vertelt de altijd bescheiden presentator.

Voor Beau is de kijkcijferdaling extra dramatisch. Sinds zijn vertrek bij RTL Boulevard heeft de presentator nooit meer een echte kijkcijferhit gehad. Bijna elk programma dat hij aanraakt, eindigde als een mislukking.

Toch wil Beau nog niets weten van een flop voor The Winner Is. "Ik vind het klote en eerst denk je: 'Het moet een fout zijn'. Maar ik sta 100 procent achter het programma." Hij zegt vertrouwen te blijven houden: "We hebben bij SBS alles al meegemaakt. Het is dus geen ramp. We moeten gewoon bescheiden blijven. Maar ik heb wel vertrouwen in The Winner Is."

De kijkcijfers zijn ook een tegenvaller voor producent John de Mol. Hij hoopte op 1,2 miljoen kijkers; en als het onder een miljoen zou zitten grapte de mediatycoon vooraf dat hij een touw zou kopen om zichzelf op te knopen.


Beau: Ik zakte door het ijs