Zweeds herderskonijn is online kijkcijferkanon

Champis het konijn hupt niet alleen vrolijk in het rond. Hij weet ook hoe hij een kudde schapen tot de orde moet roepen. Waarschijnlijk heeft het snuggere konijn de kunst afgekeken toen honden door een schaapherder werden getraind om de kudde bij elkaar te houden.

Het 5-jarige konijn uit het noorden van Zweden is een kijkcijferkanon. Een online filmpje van het kundige optreden van Champis werd al 700.000 keer bekeken. Te zien is hoe het beest fanatiek in het rond rent op de boerderij van Nils-Erik en Greta Vigren om de kudde bij elkaar te houden.

Dan Westman, die het filmpje van het schapen hoedende konijn op internet zette, was hoogst verbaasd door de onvermoede kwaliteiten van het konijn. "Het is echt ongelofelijk, het is een herderskonijn. Hij brengt de schapen bij elkaar en als ze op het punt staan door een hek te ontsnappen, dan houdt hij ze soms tegen."

Volgens Westman is Champis beter tegen de taak opgewassen dan de meeste honden. "Hij heeft het vast opgepikt door het van de honden af te kijken. Ik bedoel: Champis doet wat zij doen, maar het dier is een beetje een baas en leeft samen met de andere dieren, dus misschien wil hij ze daarom alleen maar bij elkaar houden."


Champis - het schapen hoedende konijn