Bordeelinspecteur is populaire baan

Een personeelsadvertentie waarin een bordeelinspecteur wordt gezocht, blijkt enorm populair in Australië. Tientallen sollicitaties voor de baan, waar het 'afnemen van seksuele diensten' deel van uitmaakt, stroomden binnen.

Onderzoeksbureau Lyonswood Investigations and Forensic Group uit Sydney plaatste de advertentie voor een 'bordeel buster' in januari in een carrièremagazine. Sollicitanten moesten ongehuwd en bij voorkeur single zijn. Ook moesten ze bereid zijn om beschermde seks met prostituees te hebben en te getuigen in rechtszaken.

Volgens bedrijfsleider Lachlan Jarvis van Lyonswood moet de bordeelinspecteur bedrijven bezoeken waarvan vermoedt wordt dat er illegaal prostitutie plaatsvindt. Het is de bedoeling dat de inspecteur aantoont dat daar seksuele diensten geleverd worden. "Voor sommige banen moet je seksuele diensten leveren, voor sommige moet je ze afnemen... Omdat het nou eenmaal het meest overtuigende bewijs is," stelt Jarvis.

Jarvis bevestigt de populariteit van de baan. "We hebben zeker tientallen sollicitaties gekregen, de baan is zeer gewild. Het is de perfecte baan voor een man."

Degenen die nu nog willen sollicteren, moeten helaas teleurgesteld worden. De baan met een jaarsalaris van 70.000 Australische dollar, bijna 57.500 euro, is al vergeven.