Sony verwacht geen problemen met Vita

Sony vindt dat de PlayStation Vita een goed begin kent in Japan en voorziet dan ook geen problemen met de verkoop van de handheld in februari in het Westen.

Op dit moment heeft de Vita zo'n half miljoen exemplaren verkocht in Japan. De handheld leek een vliegende start te hebben door in de eerste week van de Japanse release meteen 321.407 keer over de toonbank te zijn gegaan. De verkoop zakte alleen daarna naar zo'n 15.000 eenheden per week. De PSP heeft alleen vorige week minder verkocht ten opzichte van de Vita en de Nintendo 3DS verkoopt vier keer zoveel.

"Het bedrijf heeft nog geen cijfers van de verkoop aan winkels en klanten in het openbaar gebracht. Dat zullen we doen op een gepast tijdstip", zegt hoofd van de financiële afdeling van Sony, Masaru Kato. "Maar over de doorverkoop: er zijn drie weken voorbij en onze doorverkoop is 500.000 eenheden. Dit werd al aangegeven op 10 januari. Dus voor een begin denk ik dat we een zeer goede start kennen."

Kato voegt toe: "We promoten nu software en hardware om de verkoop te stimuleren en we denken dat we geen enkel probleem hebben."

Vanaf 22 februari zien we hoe de PlayStation Vita hier gaat lopen.