[KNVB beker] Loting halve finales

Vanavond werd na afloop van het bekerduel tussen PSV en N.E.C. Nijmegen geloot voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De wedstrijden worden 21,22 of 23 maart afgewerkt. Hieronder de uitslag van deze loting.

sc Heerenveen - PSV

sc Heerenveen wist op bezoek bij Vitesse met 1-2 te winnen. De Arnhemse ploeg kwam kort voor rust nog op voorsprong ,maar door doelpunten van Viktor Elm en Bas Dost werd alsnog de halve eindstrijd bereikt.

PSV wist in de kwartfinales af te rekenen met N.E.C. Nijmegen. In eigen huis won de Eindhovense ploeg met 3-2. Dries Mertens, Kevin Strootman en Ola Toivonen wisten namens PSV te scoren. Nick van den Velden en Lasse Schøne waren verantwoordelijk voor de tegendoelpunten. PSV was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger FC Twente.

AZ - Heracles Almelo

AZ won in de kwartfinales ternauwernood met 2-1 van de amateurs van GVVV. De Blauwen kwamen in de beginfase zeer  verrassend met 0-1 voor door een prachtige treffer van Dennis van Meegdenburg, maar dankzij twee treffers van Maarten Martens werd alsnog een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept. AZ wist eerder in het toernooi ook landskampioen Ajax uit te schakelen.

Heracles Almelo kende in de kwartfinale een makkelijke partij tegen RKC Waalwijk. In eigen huis wonnen de Heraclieden simpel met 3-0. Samuel Armenteros, Kwame Quansah en Marko Vejinovic waren de doelpuntenmakers.