[KNVB beker] Uitslag PSV - N.E.C. Nijmegen

PSV is de laatste ploeg die zich bij de laatste vier in de strijd om de KNVB beker schaart. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-2 van N.E.C. Nijmegen, waarbij de thuisploeg het duel aan het einde van de eerste helft besliste.

PSV zat in de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen al na vijf minuten op rozen. Dries Mertens wist een corner succesvol binnen te werken. De Nijmegenaren lieten de hoofden echter niet hangen en kwamen een minuut of tien later al op gelijke hoogte via een treffer van Nick van der Velden. De middenvelder schoot raak, nadat Marcel een inzet van Lasse Schöne van de lijn haalde.

Ook daarna kreeg N.E.C. Nijmegen de nodige kansen, maar onder meer Kevin Conboy, Leroy George en Genero Zeefuik hadden hun vizier niet op scherp staan. Vlak voor de warme thee, die in een ijskoud Philips-stadion meer dan welkom was, zette Tim Matavz de thuisploeg weer op voorsprong. Nog eens twee minuten later gooide Kevin Strootman de wedstrijd in het slot door de derde Eindhovense goal voor zijn rekening te nemen.

Nick van der Velden in duel met Jetro Willems (Foto: Pro Shots)

Op slag van het rustsignaal schoot Schöne nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar N.E.C. Nijmegen slaagde er in het tweede bedrijf niet meer in om op gelijke hoogte te komen. Beide ploegen waren in nog wel dichtbij een doelpunt, maar dat bleef uiteindelijk uit. Hierdoor is PSV de laatste halve finalist in het nationale bekertoernooi, waar eerder Vitesse, sc Heerenveen en AZ hetzelfde deden.