Mannen gepakt voor ondergronds bankieren

Vier mannen zijn maandag in Amsterdam opgepakt op verdenking van ondergronds bankieren. De vier maken vermoedelijk deel uit van een internationaal netwerk dat volgens het Openbaar Ministerie enorme bedragen aan drugsgeld witwast. Bij de arrestatie van de mannen is ruim 320 duizend euro contant geld in beslag genomen.

Twee van de mannen komen uit India en zijn 31 en 21 jaar. Ook een 66-jarige vader en zijn 37-jarige zoon zijn gearresteerd. De vader en zoon verzorgden met een auto geldtransporten tussen Duitsland, Frankrijk en Nederland. De andere verdachten zouden de opslag en verdeling van het geld in Amsterdam hebben geregeld.

In het onderzoek werd afgelopen november al een man aangehouden die als geldwisselaar zou hebben opgetreden. Hij ruilde geld om van kleine naar grote biljetten. In zijn woning vond de politie een sporttas met 450 duizend euro contant geld en een vuurwapen.

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft donderdag besloten dat het viertal in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.