RTL verwijdert alle YouTube-filmpjes

RTL gaat filmpjes van hun programma's die geüpload zijn op YouTube streng aanpakken. Tot nu toe claimde RTL alleen de rechten van de filmpjes, maar gaat nu ook actief over tot het blokkeren van de content, zoals fragmenten uit Voetbal International, Dit Was Het Nieuws en De TV Kantine.

De mediagroep hoopt zo meer kijkers te trekken naar zijn eigen videosite RTL XL. In een reactie laat de zendergroep weten: "RTL heeft ervoor gekozen officiële content (op YouTube, red.) niet meer te claimen, maar te blokkeren. Dit is sinds 30 januari van start gegaan en zal ook zo blijven. Dit is voor de uploaders en de kijkers van deze video's inderdaad jammer, maar dit heeft RTL als eigenaar van de content besloten."

Blogger SigaarSnor, die filmpjes en nieuws bijhoudt over de RTL 7-talkshow Voetbal International, betreurt samen met andere uploaders de actie. Als RTL niet snel begint met het mogelijk maken van het embedden van RTL XL-filmpjes, dan stopt SigaarSnor sowieso helemaal met zijn bekende blog. Mede door YouTube-filmpjes werd Voetbal International in 2010 populair.


RTL verwijdert alle YouTube-filmpjes (Beeld: YouTube)