Amber Alert ingetrokken, jongen niet terecht

Het Amber Alert voor de jongen die in Luttelgeest (gemeente Noordoostpolder) vermist raakte, is ingetrokken. De 10-jarige Michael van Dijk is nog niet gevonden, maar 'het waarschuwende gedeelte is nu voorbij'. "Iedereen weet inmiddels dat hij vermist is", aldus een woordvoerder van de politie donderdag.

De zoektocht is nog in volle gang. Het onderzoek van de politie concentreert zich in principe op Luttelgeest zelf. De politie gaat er niet van uit dat de jongen het dorp (2400 inwoners) verlaten heeft.

Met een Amber Alert waarschuwt de politie binnen 10 minuten miljoenen Nederlanders uit te kijken naar een vermist kind of vermiste kinderen. De politie doet dit als er sprake is van urgente kindervermissingen of -ontvoeringen. Mensen krijgen een foto van de vermiste binnen, bijvoorbeeld via hun mobiele telefoon, tv, computer of via snelwegborden. Dat laatste gebeurt alleen als er een vermoeden bestaat dat een auto bij een vermissing is betrokken. Het is de 12e keer dat er een Amber Alert wordt afgegeven.

Het alert werd woensdagavond uitgegeven. Michael verliet in de middag het huis van zijn opa en oma in Luttelgeest en is sindsdien spoorloos.