Samsung verliest van Apple in Duits hoger beroep

Samsung mag zijn tabletcomputers Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9 in Duitsland nog steeds niet verkopen omdat ze patenten van Apple schenden. Het gerechtshof in Düsseldorf heeft het hoger beroep van het Zuid-Koreaanse bedrijf in de zaak dinsdag afgewezen.

De tablets van Samsung lijken volgens het hof te veel op de iPad 2 van concurrent Apple en schenden een patent van Apple uit 2004. De Galaxy Tab 10.1 N, de opvolger van de 10.1 van Samsung, was geen onderdeel van de rechtszaak, en mag daarom wel gewoon verkocht worden.

Samsung en Apple vechten wereldwijd verschillende rechtszaken uit over patenten. Apple beschuldigt Samsung ervan de iPad en iPhone te slaafs te kopiëren. Volgens Samsung heeft Apple juist de patenten van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf rond draadloze communicatie geschonden.

In december besloot een rechtbank in Sydney dat de tablets van Samsung wel in Australië verkocht mogen worden. Vorige week bepaalde het gerechtshof in Den Haag dat de verkoop in Nederland ook mag doorgaan. Het hof in Nederland bepaalde, in tegenstelling tot de Duitse rechters, dat de tablet van Samsung geen inbreuk maakt op de Apple-patenten uit 2004.


Samsung verliest van Apple in Duits hoger beroep (Foto: Novum)