Ben Saunders laat fans raden naar nummer over ex

Ben Saunders wil nog niet loslaten welk liedje hij over zijn ex Soraya heeft geschreven. Saunders verklapte vorige week dat op zijn tweede plaat een nummer over zijn voormalige verloofde staat. "Ik zeg niet hoe dat liedje heet. Dat moet het publiek maar raden", vertelt Saunders aan De Telegraaf.

Wel laat Saunders los dat hij moeite had met het nummer. "Het gaat over wat ik voor haar voelde, ook toen we voor het geplande huwelijk toch met elkaar braken en hoe ik nu naar haar kijk. Eerst kon ik het moeilijk onder woorden brengen, maar ik had haar toen tien minuten aan de telefoon en de woorden vloeiden zomaar uit mijn pen." Volgens de 28-jarige zanger is het liedje 'heel liefdevol'.

Ben en Soraya kenden elkaar al jaren voordat ze een relatie kregen. In juni vroeg Saunders zijn vriendin tijdens een vakantie in Marokko ten huwelijk. De twee zouden deze maand trouwen, maar hun relatie liep in november op de klippen.

Op zijn tweede album staat ook een nummer voor Bens dochtertje Stacey. "Voor haar had ik zo dertien, veertien kantjes vol. Dat is uiteindelijk een heel lief nummer geworden." Saunders schreef mee aan 'zes tot zeven' liedjes. "Ik kan wel teksten gaan maken over hoe ik van zwemmen hou of zo. Maar dat slaat nergens op. Ik heb mijn eigen leven dus maar genomen."