Whitmarsh: Samenwerking tussen F1-team beter dan ooit"

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh vindt dat de samenwerking van de Formule 1-teams beter dan ooit is. Dit ondanks dat onder meer Ferrari en Red Bull Racing eind vorig jaar bekendmaakten uit de FOTA te stappen.

Whitmarsh vindt dat zijn organsatie veel bereikt heeft en dat nog steeds kan. "Het zou nooit bestaan hebben zonder de trouwe steun van Red Bull en Ferrari toen de organisatie net was opgericht. Onze mensen uit elke hoek van het team, als het nu gaat om engineering, marketing, PR of financiële zaken, zullen nauw contact blijven houden met de tegenpartij binnen Red Bull Racing en Ferrari, maar ook met de andere teams."

"Luca di Montezemolo, van Ferrari,  was de eerste voorzitter van de FOTA. Hij was een enorm inspirerende en effectieve voorzitter. Samen met de andere teambazen uit die tijd was hij een belangrijk element in het ontwikkelen van de teamorganisatie. Nu drie jaar later, kun je zien dat één van de belangrijkste resultaten van de FOTA is dat Ferrari en Mclaren nog nooit zo'n hartelijke relatie hebben gehad als op dit moment," zei Whitmarsh die hiermee de woorden van Red Bull-adviseur Helmut Marko benadrukt dat de twee aartsrivalen het beter met elkaar kunnen vinden.

"Natuurlijk zijn Formule1-teams altijd bezig met de concurrentiestrijd, maar dat betekent niet dat we niet kunnen en moeten samenwerken. Een samenwerking kan namelijk leiden tot een voordeel voor de gehele sport, dat betrekking heeft op alle teams, zelfs de teams die momenteel niet deel uitmaken van de FOTA."