Uggs taboe op Amerikaanse school

Leerlingen van een middelbare school in de Amerikaanse staat Pennsylvania mogen niet langer met Uggs op school komen. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender ABC. De reden is dat het schoeisel gebruikt werd om een verbod op mobieltjes aan de wollen laars te lappen.

De directie van de Pottsdam Middle School merkte dat leerlingen ondanks het mobieltjesverbod kennelijk in staat waren om onder schooltijd te posten op sites als Facebook en Twitter. De aap kwam uit de mouw toen de schoolleiding ertoe overging de laarzen van de scholieren te controleren.

Overigens kan de maatregel niet echt de goedkeuring wegdragen van de ouders van de leerlingen. "Het is totaal belachelijk dat een school de individuele vrijheid van leerlingen aan banden legt. Bovendien is het een discriminerende maatregel omdat bijna alleen meisjes de laarzen dragen", aldus één van de ouders.

De meeste ouders pleiten gewoon voor inname van mobieltjes aan het begin van de schooldag, in plaats van het instellen van een 'discriminerend en overbodig verbod'. De schoolleiding houdt echter vooralsnog de poot stijf.